Tittis blogg

“Ingenting är omöjligt” Gunde Svan 

Vid en sjö, vid Söderåsen, nära naturen, bor jag tillsammans med min man, son, hundar och hästar. Jag fick min MS diagnos för 14 år sedan. Jag och MS är väl inga bästisar direkt då dess nyckfullhet ständigt överraskar mig. Jag brukar tänka att vi accepterar varandra och gör det bästa av situationen. Vi har kamperat ihop några år och kommer att följas åt resten av livet. Tidigt bestämde jag mig för att inte låta MS styra mitt liv utan göra det bästa av situationen. Detta har inte alltid varit lätt, men genom mitt sätt att tänka och agera så är jag idag nöjd med mitt liv. 

Jag arbetar som Talpedagog på Elevhälsa & Stöd i kommunen där vi bor, ett arbete jag verkligen trivs med. Arbetskamrater, rektorer och chefer har varit till stor hjälp för att se till att min arbetsmiljö är bra. Många gånger har jag varit drivande i frågor rörande min arbetsmiljö, men har alltid fått fin respons och anpassningar utförda. 

Strategier är för mig viktigt. Jag har under åren med MS utvecklat många olika strategier för att klara vardagen och utmaningar. Det är väl det min blogg kommer att handla om, hur jag mitt i livet, lever mitt liv, så bra jag bara kan, tillsammans med min älskade familj och underbara vänner.

 

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella.