Bloggarit

Anne

Olen yhdistysaktiivi, jonka lapset on jo pidempiä kuin niiden äiti. Rakastan tässä maailmassa eniten perhettäni, ystäviäni, matkustelua ja työtäni. En muista hyvin aikaa ilman MS-tautia, koska olin 16-vuotias, kun sain diagnoosin. Nyt elän lähes normaalia arkea iloineen ja suruineen. Työskentelen osa-aikaisesti ja olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuodesta 1999. Se antaa minulle enemmän aikaa perheelleni, ystävilleni, matkusteluun ja kunnon ylläpitämiseen. “Elä hetkessä” on elämänohjeeni ja siksi haluan elää täysillä nyt, enkä tuhlata elämääni katkeroitumiseen tai pelkoon tulevasta. Elämänmyönteinen asenne ja usko tulevaan on pitänyt laivani pinnalla karikoista huolimatta.

Katso kaikki artikkelit Anne

Rauno

Sanovat minua Raneksi ja Rauksi. Ainoastaan rakkaat äitini ja anoppini kutsuvat minua Raunoksi. Olen 53-vuotias mies ja tänä vuonna tulee 20-vuotta MS-diagnoosista. Blogi on minulle paikka, jossa opettelen leikittelemään sanoilla. Haluan, että blogi on mielipiteitteni koti, oman itseni ilmaisupaikka. Kirjoitan elämästäni rehellisesti. Vaikka MS-tauti tuo paljon haasteita, silti peruspiirteitä minussa on hauskuus ja leikkisyys. Tuon pitkään sairastaneena miehenä esiin asioita, jotka voivat toisille olla arkoja, toivoen, että saan annettua ajatuksillani uskoa ja apua.

Katso kaikki artikkelit Rauno

Outi

Olen 36-vuotias MS-tautia sairastava nainen. Diagnoosin sain vuonna 2011, joten muutamia vuosia yhteistä aikaa on meille jo tämän ei-toivotun elämänkumppanin kanssa kertynyt. Kirjoittelen elämästäni MS-taudin kanssa ja sen ulkopuolella. En anna sairauden määritellä itseäni, sillä olen niin paljon muutakin kuin ”potilas”.

Katso kaikki artikkelit Outi

Tapsu

Nimeni on Tapio, mutta ystäväni sanovat minua usein Tapsuksi. Olen neljänkympin tietämillä oleva mies Helsingistä. Sain diagnoosin aaltomaisesta MS-taudista joulukuussa 2003, enkä oikein siis enää edes muista, millaista elämä oli ennen sitä. Olen tällä hetkellä päätoiminen opiskelija, minkä ohella teen töitä vapaana kirjoittajana. Saan elämääni virtaa muun muassa musiikista, kirjoista, ystävistä, matkustamisesta ja liikunnasta.

Katso kaikki artikkelit Tapsu

Jamie

“The human spirit is stronger than anything that can happen to it.” –C.C Scott Yllättäen Jamie Trippin kirjailijan ura alkoi oikeastaan hänen MS-diagnoosistaan. Mikä alkoi henkilökohtaisesta blogista (Ugly Like Me) ja pyrkimyksenä hyväksyä ja sovittaa yhteen uusi diagnoosi, opettajan ura ja kasvava perheensä, johti pian uuteen ammattiin. Hän jätti opetustyön kolme vuotta sitten ja siirtyi vapaaksi toimittajaksi – eikä ole katunut. Tänä päivänä hän kirjoittaa erilaisia blogeja ja on aktiivinen MS yhteisöissä ympäri maailmaa. Hän on kirjoittanut myös MS-taudista kertovan lastenkirjan sekä luennoi paljon erilaisissa tilaisuuksissa. Lue kaikki Jamien postaukset

Katso kaikki artikkelit Jamie

Declan

“Life is not about holding good cards, but sometimes, playing a poor hand well.” - Jack London Declan sai MS- diagnoosin vuonna 1988. Hän on onnellisesti naimisissa ihanan vaimonsa kanssa ja heillä on kaksi aikuista lasta. Jack Londonin lainaus kuvaa hyvin hänen elämänasennettaan. Esteettömyyteen – ja varsinkin sen puutteeseen –liittyvät asiat ovat hänen sydäntään lähellä ja siihen liittyvät ongelmat ärsyttävät häntä suuresti.

Katso kaikki artikkelit Declan

Angela

“Having courage does not mean that we are unafraid. Having courage and showing courage mean we face our fears. We are able to say, I have fallen, but I will get up.” - Maya Angelou Angela sai MS- diagnoosin juuri, kun he miehensä kanssa perustivat perhettä. Hän seikkaili paljon netissä ja teki Google- hakuja ja huomasi, että monet naiset kaipasivat avointa keskustelua ja kokemusten vaihtoa, miten kasvattaa lapsia MS- taudista huolimatta. Kaksi lasta 22 kuukauden aikana, bloggaaminen ja täysiaikainen vapaaehtoistyö vaatii Angelalta edelleenkin aikamoista tasapainoilua, mutta edelleen aikaa löytyy googlailuun! Angelalla ja hänen siskollaan, jolla on myös MS- tauti, on yhteinen tavoite; juosta puolimaraton jonain päivänä. Päivässä on vain rajallinen määrä tunteja, eikä hän halua katsoa taakseen katuen kuinka ne vietti , siksi hän käyttääkin niistä ison osan viettäen aikaansa lastensa kanssa laulaen ja tanssien. Milloin hän ei ole lastensa kanssa, tapaa ystäviään hyvän ruuan ja viinin parissa, matkusta rannalle, nauti Coloradon kauniista vuorista, ota valokuvia tai videoi, hän toivottavasti noudattaa omaa neuvoaan ja ottaa välillä päiväunet!

Katso kaikki artikkelit Angela

Anette

"Varje morgon föds vi på nytt. Det vi gör idag är det allra viktigaste." Buddha Jag kommer ifrån Sverige och bor strax utanför Stockholm. Min MS-diagnos fick jag 2005, men mitt första skov hade jag redan 1993. Efter många år i luften som flygvärdinna på SAS var jag tvungen att landa på grund av min MS-diagnos, men jag landade i yogans underbara värld. Numera föreläser jag och arbetar 50% med min sedan länge hobby MediYoga/Medicinsk Yoga, meditation och mindfulnessyoga och är författare till boken "Yoga för dig med neurologisk diagnos - Livslust och framtidstro". Mitt företag heter Myelinyoga och mitt motto är: "Gör allt du vill, men kanske lite annorlunda, modifiera." Jag vill, jag kan, jag ska- är tre saker som jag försöker leva efter. Att fånga dagen kan bli för stort vissa dagar, då fångar jag ögonblick istället och stoppar i min korg för att ta fram under tuffa dagar. "Fånga ögonblicket"

Katso kaikki artikkelit Anette

Titti

“Ingenting är omöjligt” Gunde Svan Vid en sjö, vid Söderåsen, nära naturen, bor jag tillsammans med min man, son, hundar och hästar. Jag fick min MS diagnos för 14 år sedan. Jag och MS är väl inga bästisar direkt då dess nyckfullhet ständigt överraskar mig. Jag brukar tänka att vi accepterar varandra och gör det bästa av situationen. Vi har kamperat ihop några år och kommer att följas åt resten av livet. Tidigt bestämde jag mig för att inte låta MS styra mitt liv utan göra det bästa av situationen. Detta har inte alltid varit lätt, men genom mitt sätt att tänka och agera så är jag idag nöjd med mitt liv. Jag arbetar som Talpedagog på Elevhälsa & Stöd i kommunen där vi bor, ett arbete jag verkligen trivs med. Arbetskamrater, rektorer och chefer har varit till stor hjälp för att se till att min arbetsmiljö är bra. Många gånger har jag varit drivande i frågor rörande min arbetsmiljö, men har alltid fått fin respons och anpassningar utförda. Strategier är för mig viktigt. Jag har under åren med MS utvecklat många olika strategier för att klara vardagen och utmaningar. Det är väl det min blogg kommer att handla om, hur jag mitt i livet, lever mitt liv, så bra jag bara kan, tillsammans med min älskade familj och underbara vänner.

Katso kaikki artikkelit Titti

Päivi

Olen Päivi, nelikymppinen vaasalaisnainen. Perheeni koostuu kahdesta tammikuussa 2008 ja 2016 syntyneestä pojanviikarista ja heidän isästään. Olen aina ollut luonteeltani reipas ja toimeen tarttuva. Olen unelmoinut ja suunnitellut uutta samalla, kun olen elänyt arkea ja tehnyt työtä. Kunnes... alkoi epämääräinen sairastelu, joka tammikuussa 2018 diagnosoitiin MS-taudiksi. Sen jälkeen mikään ei ole tuntunut olevan kuin ennen. Unelmat ja koko elämä kelluvat epävarmuuden päällä. On opeteltava keskittymään tähän hetkeen ja tähän päivään, siihen mihin voimavarat riittävät juuri nyt. Kirjoitan tästä uunituoreesta elämästäni sen kaikkine eri vivahteineen. Kirjoitan ajatuksistani, tunteistani ja kokemuksistani avoimesti ja rehellisesti. Elämä kantaa - epävarmuuden keskelläkin!

Katso kaikki artikkelit Päivi