Olisinpa tiennyt

Olisinpa tiennyt, että sinä 16-vuotias Anne, joka olet pukeutunut ruskeaan 80-luvun jakkuun, että lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeen sinulla on komeat ja rohkeat 22- ja 24-vuotiaat pojat ja olet naimisissa englantilaisen huolehtivan ja hurmaavan miehen kanssa sekä olet edelleen läheinen perheesi kanssa.

Olisinpa tiennyt, että vaikka sairastuit nuorena MS-tautiin, niin se ei vie sinua toisten hoidettavaksi hoitokotiin ja ennenaikaiseen kuolemaan. Olisinpa tiennyt, että MS-taudista löytämäsi tieto, että MS-sairaus vie viidessä vuodessa pyörätuoliin ja kymmenessä kuolemaan ei pitänyt kohdallasi todellakaan paikkaansa ja se oli vanhentunutta ja väärää tietoa.

Olisinpa tiennyt, että kannattaa hakea ammattiapua elämän kriiseissä ahdistavien ajatusten läpikäymiseen. Olisinpa tiennyt, että kannattaa kertoa läheisille ahdistavista tunteista ja ottamaan heiltä apua vastaan ja uskoa, kun he sanovat, että sinä selviät.

Olisinpa tiennyt kertoa tuolle 16-vuotiaalle Annelle, että tulossa on tehokkaita lääkkeitä, jotka toimivat kohdallasi hyvin. Olisitpa tiennyt, että vuonna 2018 vielä työskentelet osa-aikaisesti rakastamassasi järjestössä, kävelet rollaattorin avulla sekä naurat edelleen vedet silmissä tyhmille jutuille.Sairaudesta huolimatta, olet ottanut elämän haltuun ja jatkanut matkaasi karikoista huolimatta.

Olisinpa tiennyt, että vaikka olet kokenut elämässä kovia niin hymysi ei ole hyytynyt, vaan jaksat vieläkin uskoa hyvään, prinsessa-satuihin sekä onnellisiin loppuihin. ❤ 

 

https://maaretkallio.com/2018/05/31/olisinpatiennyt-etta-nauru-voi-olla-myos-katko-kyyneleille/

FI1806842671


Kirjoittanut: Annen blogi

Sinä+

Anne

Olen yhdistysaktiivi, jonka lapset on jo pidempiä kuin niiden äiti. Rakastan tässä maailmassa eniten perhettäni, ystäviäni, matkustelua ja työtäni. En muista hyvin aikaa ilman MS-tautia, koska olin 16-vuotias, kun sain diagnoosin. Nyt elän lähes normaalia arkea iloineen ja suruineen. Työskentelen osa-aikaisesti ja olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuodesta 1999. Se antaa minulle enemmän aikaa perheelleni, ystävilleni, matkusteluun ja kunnon ylläpitämiseen. “Elä hetkessä” on elämänohjeeni ja siksi haluan elää täysillä nyt, enkä tuhlata elämääni katkeroitumiseen tai pelkoon tulevasta. Elämänmyönteinen asenne ja usko tulevaan on pitänyt laivani pinnalla karikoista huolimatta.