Sankalpa

Nytt år och nya förväntningar. Vad är din intention för 2017? Sätt en Sankalpa för 2017 för att få till stånd en positiv förändring i ditt liv. Sankalpa- total inre önskan. 

Sankalpa är en kort positiv fras eller mening, uttryckt med samma formulering varje gång, för att få till stånd en positiv förändring i ditt liv. Den är privat och skall inte delas med andra.

Sankalpa är ett sanskritord och betyder föresats, intention. Att sätta en intention för 2017 är enklare än ett nyårslöfte, tycker jag. Jag ger en tydlig riktning på det jag vill ska hända i år eller i framtiden. En sankalpa kan vara livslång eller du kan byta den när den har förverkligats i ditt liv. 

Välj ut din sankalpa med omsorg och ha inte bråttom. Här kommer några exempel:

• Jag lever i nuet.

• Jag är helt avslappnad.

• Jag lyssnar kärleksfullt till min kropps signaler.

• Jag ser positivt på framtiden.

Sankalpa är en viktig del av yogaträningen precis som andning och meditation. Du sår ett lite frö djupt i ditt sinne, i ditt hjärta som långsamt kommer att växa. 

Ha ett öppet sinne och experimentera lite. Pröva att utveckla samarbetet mellan ditt hjärta och din hjärna. 

"Den som är rädd för förändringar är också rädd för livet." Kinesiskt ordspråk 

Sat Nam

FI1702591898


Kirjoittanut: Anettes blogg

Sinä+

Anette

Jag kommer ifrån Sverige och bor strax utanför Stockholm. Min MS-diagnos fick jag 2005, men mitt första skov hade jag redan 1993. Efter många år i luften som flygvärdinna på SAS var jag tvungen att landa på grund av min MS-diagnos, men jag landade i yogans underbara värld.