Suukko hyvästiksi MS-taudille

Kun ensin kuulin maailman MS-päivä teeman nimen, olin loukkaantunut ja vihainen. Enhän mä voi suudella mun MS-tautia hyvästiksi, vaikka kuinka haluaisin niin tehdä. Tai sitten multa on mennyt joku todella suuri uutinen ihan ohi. Vakavana ja sairaana ajattelin MS-sairaita, jotka ovat paljon liikuntakyvyttömiä ja vakavammin sairaita, että miltä heistä mahtaa teeman nimi tuntua?

Kunnes. Puhuin tästä erään ystäväni kanssa ja hän suuttui ja kiukustui, ja huusi:
"Oletko ihan tyhmä?!?" Tuijotin häntä ja hänen kitarisojaan epäuskoisena.
"Siis kyse on siitä, että rahoitetaan tutkimusta, jolla pyritään selvittämään miksi minä ja miljoonat muut ovat sairastuneet MS-tautiin ja selvitetään myös sitä, voisiko jonain päivänä joku keksiä parantavan hoidon MS-tautiin", ystäväni jatkoi.

Mun korvavaikut olivat lähteneet ripityksen jälkeen, mutta silti puolustin kantaani ja sitä mikä minun ja luultavasti muutaman muunkin ensireaktio oli teemaan.

Nyt kun tiedän teeman ymmärrän, että Kiss goodbye to MS on teema, jolla kerätään varoja MS-tutkimukseen. Mä luulen, että "juna" on jo mun osalta mennyt,  vaikka parantava hoito kehitettäisiinkin. Silti niin toivon, että MS-taudin mysteeri ratkeaa ja tulevaisuuden ihmisillä on jo keino ehkäistä tai parantaa MS-tauti kokonaan. Tein myös haastesivun tähän tarkoitukseen ja osallistun siten mysteerin selvittämiseen.

Ystäväni pyysi anteeksi äänenkäyttöään ja halasimme. Mä tiedän, että mun kannattaisi enemmän ottaa selvää, eikä luottaa siihen ensireaktioon.

FI1705644554


Kirjoittanut: Annen blogi

Sinä+

Anne

Olen yhdistysaktiivi, jonka lapset on jo pidempiä kuin niiden äiti. Rakastan tässä maailmassa eniten perhettäni, ystäviäni, matkustelua ja työtäni. En muista hyvin aikaa ilman MS-tautia, koska olin 16-vuotias, kun sain diagnoosin. Nyt elän lähes normaalia arkea iloineen ja suruineen. Työskentelen osa-aikaisesti ja olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuodesta 1999. Se antaa minulle enemmän aikaa perheelleni, ystävilleni, matkusteluun ja kunnon ylläpitämiseen. “Elä hetkessä” on elämänohjeeni ja siksi haluan elää täysillä nyt, enkä tuhlata elämääni katkeroitumiseen tai pelkoon tulevasta. Elämänmyönteinen asenne ja usko tulevaan on pitänyt laivani pinnalla karikoista huolimatta.