MS ja konditionaali -ISI-

Hei kaikille kuuman kesän taittuessa ehkä jo hiukan viileämpään suuntaan! 🤗

Rakastan kesää ja lämpöä. Valon ja kesän tuomia tapahtumia, menoja, konsertteja, mökkeilyä, uimista, juhlia, ystäviä. Kaikki nuo ovat menneet ohi tämän blogin kirjoittamiseen, koska mulla on myös ”ISI” sairaus. Minun ol-ISI pitänyt ehtiä kirjoittaa. Tuntuu, että se ISI sana menee vähän muuhunkin hommaan.

Pitä-ISI syödä oikein, pitä-ISI välttää pullia, sokeria, vehnää, pitä-ISI juoda paljon vettä, syödä marjoja, vihanneksia. Tämän me varmasti kaikki tiedämme.

Konditionaalin koulussa olen oppinut, sentään jotain jäänyt päähäni.

Pitä-ISI myös liikkua säännöllisesti, pitäisi venytellä ja pitä-ISI kaikkia näitä jokaiselle selviä asioita noudattaa. Pitä-ISI myös huomioida ne lepohetket ja huilipäivät, jolloin vaan voit olla. Ehkä minun kohdallani se ei oikein ole onnistunut, mutta kun pitä-ISI.

Yhtenä kuumana päivänä mietin, että minun pitä-ISI siivoilla, laittaa paikat kuntoon, pedata peti, viedä roskat, pestä pyykit...siihen ne asiat sitten jäivät, ajatusasteelle. Tokihan se harmittaa, mutta "mitä välii"on tyylini. Huolettomuus raivostuttaisi hengiltä asuinkumppanini. Onnekseni pölypallot ja roskat eivät puhu!

Jos keksin mielekkäämpää puuhaa ja menoa, toimin ja teen niin. Se tuo minulle hyvän ja iloisen mielen. Mentävä on, kun jalat vielä pelaa ja olen huono sanomaan ei, en tuu. Pitää olla kyllä tosi pätevä syy. Yksi kesän kohokohta oli ihan pakko siirtää. Ulkona 30 astetta hellettä ja mökille olisin joutunut ottamaan 3 eri julkista kulkuneuvoa. Säästin kroppaani ja voimiani. Onnekseni minulla on ymmärtäväisiä ystäviä. Tokihan peruutus otti päähän.

Olen aika touhukas eläkeläinen. Uusi ja ihana tapahtuma koittaa syksyllä, minä saan uuden tittelin: mummi! Pienokaista tässä nyt rauhassa odottelen. Hurahdanko täysin? Aika näyttää.

Olen miettinyt ja kiittänyt - taivaan isääkö? - siitä, että onnekseni olen näin hyvässä kondiksessa MS-tautini kanssa. Pääsee rokki-mummi kärryilemään ja vaunuthan on hyvä tuki! Tiedä sitten, kuinka rinta rottingilla painelen? Luottavatko tulevat vanhemmat minuun? Jos unohdan vauvan johonkin? Tuskin, niin pahasti en ole vielä muistini kanssa vaikeuksissa.

Olen huomannut, että isossa hälyssä, pienessä sisätilassa, kun ihmiset puhuvat kovaa, päälle ja pitä-ISI keskittyä, pääni, aivoni ns. sakkautuvat. Uusi oireyhtymä ”sakka-aivot”. Onkohan muilla vertaisilla vastaavaa? Paras keino on poistua tilasta hetkeksi.

Nyt pitä-ISI mennä suihkuun.

Illalla Kaija Koo laulaa "Korkkarit Kattoon" vaikka lenkkareilla menenkin konserttiin.

Vielä laitan liitteeksi kuvan sohvapöydästäni. Pitä-ISI-kö tuota järjestää? Päätin että ei, parempaa tekemistäkin on. Tuostahan nuo tarpeelliset löytyy 😅🙈. Syyksi voin laittaa MS-taudin. Tuon diagnoosin piikkiin ei kyllä kaikkia juttujani voi laittaa.

Nautitaan vielä ihanista elokuun tuomista päivistä!

Iloa, valoa ja rakkautta😍
Toivottaa Virpi

Blogi-postaus on tehty Novartiksen taloudellisella tuella.

FI1908722848


Kirjoittanut: Virpin blogi

Tulevaisuus

Virpi

Olen Virpi, Vipe, sählä, talon suhinalempi. Onhan noita lempinimiä kertynyt elämän varrella. Olen 60-vuotias eronnut sinkku. Minulla on kaksi aikuista tyttöä. Asun Espoossa. Minun selviytymistarinani alkaa vuodesta 2002.