Piilovammainen

Tapasin sellaisen henkilön tänään. Hän on pitkä, kaunis ja hoikka. Hän oli hyvällä tavalla itsevarma sekä hänestä sai kuvan, että hän tietää mitä tahtoo ja saavuttaa sen. Kehuin hänen ulkonäköään ja olemustaan.

Sitten hän alkoi puhua. Hän kertoi MS-taudista ja kahdesta muusta vakavasta sairaudesta, mitä hänellä on. Mun rollaattori kertoo, että mussa on joku rikki. Hänellä ei ollut apuvälineitä vaan hän näytti terveeltä ja hyvinvoivalta.

Mua on  ärsyttänyt invavessaa käyttävät terveen näköiset ihmiset. Mutta hänet tavattuani ajatukseni muuttui. Mitäs jos invavessaa  käyttävällä henkilöllä on joku suolistosairaus tai avanne, jonka takia hänen täytyy päästä nopeasti vessaan. Mikä minä olen tuomitsemaan?!?

Kaikki vammat tai sairaudet eivät ole näkyviä. Siis rakkautta, avarakatseisuutta, suvaitsevaisuutta ja rauhaa myös meiltä näkyvästi vammaisilta ja ei heitetä me sitä ensimmäistäkään kiveä. Peace.

FI1706652280

 


Kirjoittanut: Annen blogi

Tulevaisuus

Anne

Olen yhdistysaktiivi, jonka lapset on jo pidempiä kuin niiden äiti. Rakastan tässä maailmassa eniten perhettäni, ystäviäni, matkustelua ja työtäni. En muista hyvin aikaa ilman MS-tautia, koska olin 16-vuotias, kun sain diagnoosin. Nyt elän lähes normaalia arkea iloineen ja suruineen. Työskentelen osa-aikaisesti ja olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuodesta 1999. Se antaa minulle enemmän aikaa perheelleni, ystävilleni, matkusteluun ja kunnon ylläpitämiseen. “Elä hetkessä” on elämänohjeeni ja siksi haluan elää täysillä nyt, enkä tuhlata elämääni katkeroitumiseen tai pelkoon tulevasta. Elämänmyönteinen asenne ja usko tulevaan on pitänyt laivani pinnalla karikoista huolimatta.