Muutoksien tuulia

Vuosi sitten päätin kaivaa pöytälaatikosta sinne tomuttuneen yritykseni ja tehdä siitä kivan lisän muuten niin rauhalliseen elämääni. Näin teinkin ja vuosi oli välillä varsin työntäyteinen. Aikaisessa vaiheessa kävi selväksi, ettei yritykseni yrittäjänä tällä kertaa tule olemaan helppo. Kilpailijat olivat ottaneet roiman etumatkan ja uudet edustukset eivät ilman isoja taloudellisia satsauksia lähteneet liitoon. 

Vielä joulukuun alussa kuvittelin yrittäjänä jatkavani. Onneksi järki voitti. Sitä työtä en osaa tehdä kuin sata lasissa ja silti sekään ei riittänyt. Jaksamisen kanssa alkoi olla rimpuilu aikamoista, kun lisämausteena on luottamustoimet Neuroliitossa ja vammais-neuvostossa, blogien kirjoittaminen MS-tautia unohtamatta. 

Yrityksen olen nyt lopettanut ja syvälle kuopannut. Pitkästä aikaa olen palkkatyössä ja pitkästä aikaa nautin työterveyden tuomista eduista. Se ei kyllä ollut mielessä eikä edes tiedossa, kun työpaikan sain, mutta elämää helpottavana asiana sen mielelläni otin lisukkeeksi.

Uusi ura urkeni sijoitustoiminnan ja säästämisen parista. Lähdin alalle, josta ei kokemusta ole ja juuri sen vuoksi. Oppimaan paljon ja työhön, jossa säilyy mielenkiinto. Yrittäjänä kuvittelin, että aikaa löytyy kuntoiluun ja jopa lepäämiseen, mutta erehdyin. Työt siinä toiminnassa eivät lopu koskaan. Nykyinen pesti on osa-aikainen ja kuvittelen, että enemmän jää aikaa myös punttien ja lenkkien maailmaan.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että korjausliikkeet tuntuvat oikeilta. Kunnes seuraavat tuulet taas puhaltavat.

FI1801766321


Kirjoittanut: Raunon blogi

Työ

Rauno

Sanovat minua Raneksi ja Rauksi. Ainoastaan rakkaat äitini ja anoppini kutsuvat minua Raunoksi. Olen 53-vuotias mies ja tänä vuonna tulee 20-vuotta MS-diagnoosista. Blogi on minulle paikka, jossa opettelen leikittelemään sanoilla. Haluan, että blogi on mielipiteitteni koti, oman itseni ilmaisupaikka. Osoitteesta http://www.venditor.fi löytyy myös oma blogialustani. Kirjoitan elämästäni rehellisesti. Vaikka MS-tauti tuo paljon haasteita, silti peruspiirteitä minussa on hauskuus ja leikkisyys. Tuon pitkään sairastaneena miehenä esiin asioita, jotka voivat toisille olla arkoja, toivoen, että saan annettua ajatuksillani uskoa ja apua.