Herregod Zlatan!

On ”julkkiksia” ja julkkiksia. Toisia näkee pahemmin korvia lotkauttamatta. Toiset jättävät isomman jäljen. Zlatan Ibrahimovic, tämä jalkapallon elävä legenda, ei ole aina kuulunut suosikkeihini. Hänen kirjansa avasi häntä henkilönä ja pikkuhiljaa olen alkanut tajuta paremmin henkilöä maskinsa takaa. Ja mättää mies muuten upeita maaleja maailman futisviheriöillä. 

Matkustamme avopuolisoni kanssa mielellämme. Matkustaisimme enemmän, jos aikaa ja rahaa olisi. Lappi, Tukholma, Ahvenanmaa ja New York kuuluvat suosikkikohteisiin, vaikka jälkimmäisessä tulee harvemmin vierailtua. Lapissa, Tukholmassa ja Ahvenanmaalla enemmän.

MS-tautia sairastaville matkustaminen ei ole yksinkertaista. Vaikka liikun hyvin, on erinäisten apuvälineiden ja tarvikkeiden määrä aikamoinen. Katetrit ja lääkkeet vievät puolet matkalaukun sisällöstä.  

Olen yhdistysaktiivina järjestänyt useita retkiä, useaan kohteeseen sisämaassa ja myös risteilemään. Näiden aikana olen viimeistään huomannut, kuinka raskaaksi pitkät odotusajat ja käytävät terminaaleissa ja laivassa käyvät. Silti väki on uskomattoman lujalla ja hyvällä asenteella retket heittänyt. Vaikka pitkään istuminen sattuu ja fatiikki painaa, ei kukaan valita. Päinvastoin. On tärkeää lähteä pois neljän seinän sisältä. Itse ainakin huomaan, että mitä enemmän on aikaa kuunnella itseään, sitä enemmän sairastaa. Tämän vuoksi on hyvä lähteä, vaikka vaan hetkeksi tuulettumaan.Viimeksi reissasimme avopuolisoni kanssa Tukholmassa. Tai niinhän se meni, että olimme kaksi yötä laivalla ja päivän Tukholmassa. Kokonaisuus kyllä tuntuu kehossa. Mukaan lukien kolmen tunnin junamatka edestakaisin. Tällä samaiselle reissulle oli sisällytetty myös Valtiovarainministeriön videohaastattelu. He toteuttavat neljä kunnallisvaaleihin liittyvää videota ja minua oli pyydetty puhumaan näistä yhteen. Haastattelu toteutettiin laivaterminaalin edessä. Oli olo kuin julkkiksella, kun ohikulkeva väki seurasi kuvaustilannetta. 
 

Itse retkihän noudatteli tuttua kaavaa. Avopuolison perässä kaupasta toiseen – taisi itsellekin tarttua jotain mukaan. MS-taudin kanssa pärjäsin hyvin. Reissuissa kuluu kipulääkkeitä normaalia enemmän, mutta se kuuluu totuttuun kaavaan. Olimme varanneet retken niin, että sunnuntain saimme levätä. Päivän toipumisella näistä yleensä selviän.

Niin tämä herra Ibrahimovic. Eräässä urheiluvälineitä myyvässä liikkeessä häneen lähes törmättiin. Ja isoon ääneen vielä tokaisin, että Zlatanhan se tuossa menee. Oli ihan komea herrasmies ison karismansa kanssa. Superjulkkis, joka käyttää tiedotusvälineitä taitavasti ja tietää, miten uutiskynnys ylitetään. Tällaiselle urheiluhullulle tällainen kohtaaminen oli joka tapauksessa huikea juttu.

FI1703612942


Kirjoittanut: Raunon blogi

Vapaa-aika

Rauno

Sanovat minua Raneksi ja Rauksi. Ainoastaan rakkaat äitini ja anoppini kutsuvat minua Raunoksi. Olen 53-vuotias mies ja tänä vuonna tulee 20-vuotta MS-diagnoosista. Blogi on minulle paikka, jossa opettelen leikittelemään sanoilla. Haluan, että blogi on mielipiteitteni koti, oman itseni ilmaisupaikka. Osoitteesta http://www.venditor.fi löytyy myös oma blogialustani. Kirjoitan elämästäni rehellisesti. Vaikka MS-tauti tuo paljon haasteita, silti peruspiirteitä minussa on hauskuus ja leikkisyys. Tuon pitkään sairastaneena miehenä esiin asioita, jotka voivat toisille olla arkoja, toivoen, että saan annettua ajatuksillani uskoa ja apua.