Urheilustadioneille pääsy? TÄYSOSUMA JA MAALI!

Urheilu on yleismaailmallinen ilmiö, joka liikuttaa ja innostaa kansaa maapallomme jokaisessa kolkassa. Valitettavasti pääsy liikunta-areenojen katsomoihin ei sen sijaan ole kaikkien ulottuvilla. Näin ollen kaikista helpoin ja mukavin tapa nauttia urheilusta on omalla kotisohvallaan istuen. Tosin vaihtoehto on suhteellisen lattea, kun ilmapiiri, yhteishenki, kannustamisen tunne ja todellinen eläytyminen voittoihin ja tappioihin suoraan tapahtumapaikalla jäävät kokematta. Itse pääsin äskettäin seuraamaan yhtä rugbyn maailmancupin peliä ihan ns. livenä, ja kokemus oli kyllä aivan mahtava!

Urheiluelämysten tarjoamisessa kaikille on kyse muustakin, kun pelkästä tapahtumapaikalle ja istumapaikalleen pääsemisestä. Todellinen esteettömyys tarkoittaa myös mm. sitä, että tapahtumapaikalla pääsee oikeasti kiertämään paikasta toiseen ja näkemään esteettä areenalle istualtaan myös silloin, kun edessä istuva ei enää tyydykään istumaan, vaan pomppii ylös ja alas villejä kannustushuutoja kiljuen.

Urheilusuorituksista nauttiminen voi sujua helpommin, jos tapahtumapaikka on ennestään tuttu, mutta voi olla masentavan haasteellista itsellesi uudessa paikassa. Alla muutama vinkki, joiden avulla voit selviytyä helpommalla ja saada tapahtumasta enemmän irti. Ja, hyvin valmisteltu on puoliksi tehty! Sekä valitettavasti myös päinvastoin.

* Esteettömilläkin areenoilla on vain rajallinen määrä istumapaikkoja ihmisille, joilla on jokin liikunta- tai muu rajoite. On tärkeää, että esität omat tarpeesi jo heti lippuja tilatessasi.

* Selvitä mahdollisuudet päästä tapahtumapaikalle julkisilla kulkuneuvoilla, sillä sopivan pysäköintipaikan löytäminen voi olla todella haasteellista.

* Jos julkisilla kulkuneuvoilla ei pääse riittävän lähelle tapahtumapaikkaa, selvitä pysäköintipaikkojen sijainnit. Mutta muista, että mitä lähemmäksi areenaa pysäköit, sitä kauemmin kestää ennen kuin pääset pysäköintipaikaltasi pois tapahtuman päätyttyä.

* Onko tuttavapiirissäsi joku, joka on käynyt kyseisellä tapahtumapaikalla aiemmin? Tuttaviltasi voit saada hyviä vihjeitä siitä, miten kannattaa menetellä, mikä toimii ja mikä ei. 

* Olemme kaikki säiden armoilla, eli seuraa säätiedotuksia ja valitse tapahtumat niiden mukaan. Useiden tuntien istuskelu ottelussa ja ulos pääsyn odottelu uitetun koiran olomuodossa ei riemastuta ketään. 

Jos et löydä kaipaamiasi tietoja tapahtumapaikasta suoraan järjestäjän nettisivuilta, älä yhtään epäröi kysyä! Kukaan muu ei tunne sinun vaikeuksiasi ja tarpeitasi yhtä hyvin kuin sinä itse. Älä joudu negatiivisten ajatusten valtaan äläkä luovuta yrittämättä. Lähtö tapahtumaan on haasteellista ja vaatii vähän työtä ja viitseliäisyyttä, mutta se on sen arvoista!

FI1608515128


Kirjoittanut: Declan

Vapaa-aika

Declan

“Life is not about holding good cards, but sometimes, playing a poor hand well.” - Jack London Declan sai MS- diagnoosin vuonna 1988. Hän on onnellisesti naimisissa ihanan vaimonsa kanssa ja heillä on kaksi aikuista lasta. Jack Londonin lainaus kuvaa hyvin hänen elämänasennettaan. Esteettömyyteen – ja varsinkin sen puutteeseen –liittyvät asiat ovat hänen sydäntään lähellä ja siihen liittyvät ongelmat ärsyttävät häntä suuresti.

Katso kaikki artikkelit Declan